URGENT

Palafolls és un dels municipis on es vol limitar el preu del lloguer

Compartiu aquesta història

El govern ha identificat 140 municipis de Catalunya com a zones tensades pel que fa a l’accés a l’habitatge. Per tal de descongestionar aquesta situació, s’ha decidit que s’aplicaran mesures per limitar el preu del lloguer, tal com preveu la llei d’habitatge estatal que està en vigor des del 26 de maig.

Actualment, en aquests municipis hi viuen 6,2 milions de persones, que representen un 80,6% del total de la població catalana. Entre ells es troba Palafolls on el preu del lloguer ha augmentat un 8,3% en l’últim any. 

Pel que fa a la forma com es limitarà el preu del lloguer, el preu dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicat l’IPC. A més a més, quan es tracti d’un gran tenidor, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu de lloguer

Després de la publicació aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat, s’obre un període de vint dies perquè les administracions, entitats i particulars hi puguin presentar al·legacions. Un cop finalitzi, es respondran les al·legacions rebudes i la resolució final es notificarà al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que serà el qui finalment les aprovarà. Tot i això, tenint en compte que el 23 de juliol són les eleccions, podria no aprovar-se finalment aquesta llista de municipis. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics