URGENT

El Maresme gasta 327.992.347m³ d’aigua anuals i és la sisena comarca amb una despesa d’aigua més elevada

Compartiu aquesta història

Segons les últimes dades publicades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’any 2022 el Maresme es va consolidar com la 6a comarca de Catalunya on hi ha una despesa més elevada d’aigua amb una despesa total de 327.992.347m³ anuals.

Per sobre de la nostra comarca es troben d’altres com el Vallès Occidental (658.357.520 m³) i el Vallès Oriental (330.092.927 m³), tot i això, la comarca que té una despesa més elevada d’aigua és el Barcelonès amb 1.379.228.934 m³. A l’altra banda de la taula es troben les comarques amb una despesa menys elevada, en aquest cas, el Priorat és la que constata la despesa més baixa amb 5.217.761m³. La segueixen l’Alta Ribagorça amb 7.043.101m³ i Terra Alta amb 7.049.305m³.

Aquestes dades són elaborades per l’Agència Catalana de l’Aigua amb les declaracions de les entitats subministradores, dels usuaris industrials i d’altres activitats econòmiques, i mostren la suma total de metres cúbics d’aigua que es gasten tenint en compte dues variants, l’ús a la xarxa domèstica i l’ús per activitats econòmiques i fonts pròpies. 

El consum total, però, es calcula a partir del consum facturat del cànon de l’aigua i no inclou els mínims de facturació d’aquest. Recordem que aquest cànon és un tribut sobre l’ús de l’aigua que grava el consum i la contaminació i té una finalitat ecològica. Segons indiquen des de l’ACA, el seu objectiu és fomentar una utilització més eficient de l’aigua. Aquest cànon s’aplica en funció de l’ús que es fa de l’aigua, que pot ser domèstic, industrial, agrícola i ramader. Així mateix, les entitats subministradores d’aigua també han de pagar el tribut.

Aquesta informació coincideix amb les últimes dades que també ha aportat l’ACA que indiquen que el 36% dels municipis de les conques internes de Catalunya incompleixen les restricicons del consum d’aigua. Entre aquests es troben Tordera, Alella, Argentona i Sant Iscle de Vallalta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics