URGENT

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva cerca voluntaris sanitaris a l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

Aquest dijous 29 de juny, la Corporació de Salut ha convocat una xerrada informativa per donar a conèixer i fer difusió del voluntariat sanitari a l’Alt Maresme, a l’Esplai Gent Gran de Calella, entre les 17:30 i 18:30 h. 

La xerrada anirà a càrrec de les tres entitats que col·laboren amb la Corporació en els voluntariats: l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), que té com a eix principal atendre a hospitalitzats de llarga durada; Fundació Hospital, adreçada a l’atenció al final de la vida; i la Fundació Miquel Valls, orientada a pacients amb ELA. 

En aquest sentit, cada entitat té un rol determinat en els diferents camps de la salut. Tot i això, els voluntaris sanitaris, majoritàriament, col·laboren amb l’equip professional en les tasques d’acompanyament als pacients, millora de la seva qualitat de vida i el seu benestar a l’hospital. Ho explica la Montse Fàbregas, coordinadora del voluntariat de l’AVAH. 

La Montse ha assenyalat que les persones interessades en el voluntariat han de ser compromeses amb la comunitat i estar en un “moment vital estable”. Tot i que no hi ha permanència en cap de les entitats, des de l’AVAH sol·liciten una vinculació mínima d’un any i disponibilitat de dues hores a la setmana. Amb tot, abans de començar, els voluntaris han de passar per una formació prèvia per proporcionar-los les eines necessàries per atendre a les persones. 

Per assistir a la xerrada no és necessari cap inscripció i és oberta a tots els públics. Tot i això, han assenyalat que per fer els voluntariats s’ha d’estar adscrit a alguna de les entitats que ho gestionen. Tothom interessat pot adreçar-se directament amb les entitats o amb la Corporació que els derivarà segons el seu perfil determinat. 

FOTO: Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics