URGENT

Es prorroga la prohibició dels patinets elèctrics al transport públic

Compartiu aquesta història

Recordem que aquesta mesura es va posar en marxa l’1 de febrer després que un patinet elèctric explotés i s’incendiés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. Estava previst que la restricicó finalitzés l’1 d’agost, però encara falta una proposta de regulació definitiva sobre l’accés i la seguretat dels vehicles. És per això que s’ha decidit prorrogar-la fins al 31 d’octubre. 

Segons indiquen des de la direcció de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el grup de treball que estudia la regulació porta reunint-se des del desembre per trobar una normativa que afavoreixi la intermodalitat i inclusió d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP), però que també contempli ‘aspectes essencials’ com la salut pública i la seguretat. 

Durant el temps que dura aquesta prohibició, s’han habilitat places d’aparcament de patinets a les estacions ferroviàries i intercanviadors de bus per donar una solució temporal als usuaris que vagin amb aquest tipus de vehicles i que vulguin accedir al transport públic. 

Els passatgers també podran estacionar els vehicles al Bicibox o a les més de 2.571 places d’aparcament que hi ha previstes per a bicicletes a peu de carrer a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Per aquells que incompleixin la norma i decideixi accedir a les instal·lacions amb un VMP, cal avisar que haurà d’afrontar una sanció de 200 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics