URGENT

Blanes organitza una neteja del fons marí de Sa Palomera per treure les deixalles del Concurs de Focs

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Blanes ha preparat pel proer dia 5 d’agost una nova edició de la neteja del fons marí a la platja i a la Roca de Sa Palomera que, com és habitual, coincideix amb els dies posteriors de la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

Des de l’Ajuntament de Blanes indiquen que l’objectiu principal d’aquesta activitat és treure el màxim nombre de restes del material que queda dipositat al mar després dels espectacles de focs d’artifici que s’han dut a terme durant cinc nits. Es tracta, en definitiva, de netejar i reduir en la mesura que es pugui la quantitat de deixalles acumulades al mar després del festival. A la vegada, s’aprofitarà l’acció per retirar els altres tipus de residus que també hi ha a la platja. 

El Centre de Busseig Blanes Sub, que col·labora amb el Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes, està inscrivint els submarinistes que vulguin participar de la iniciativa. Tal com indiquen, es demana que els submarinistes que vulguin ajudar, han de tenir la titulació mínima B2E o Advanced. L’adreça per apuntar-se és centre@blanes-sub.com.

L’activitat està prevista a partir de les 9h del matí i s’allargarà fins a les 12h. Segons indiquen, hi haurà dos equips: el subaquàtic amb els submarinistes que aniran netejant el fons marí, i un altre grup de persones a terra, que recolliran les bosses amb deixalles que els vagin portant a la superfície els bussejadors. 

Tothom qui vulgui participar, encara que no sigui submarinista, es pot inscriure per fer de voluntari a través del correu residus@blanes.cat .

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics