Liciten les obres per a concloure el desmantellament de les antigues àrees de peatge de la C-32 nord 

Compartiu aquesta història

El Departament de Territori de la Generalitat ha iniciat el procés de licitació per a completar el desmantellament de les antigues àrees de peatge de la C-32 nord, ubicada al nord del Maresme, i la C-33, situada al Vallès Oriental. El projecte compta amb un pressupost de 5,2 MEUR i té com a objectiu donar continuïtat a les actuacions portades a terme als carrils centrals després de la finalització de les concessions de les autopistes. 

Les obres consistiran principalment en el desmantellament de les marquesines i la resta d’elements que encara es mantenen a les antigues àrees de peatge, tant al tronc com als laterals.  D’una banda, es procedirà a enderrocar totes les illetes que conformen els passos o vies de peatge, així com les barreres de seguretat, cabines de peatge i els equipaments i instal·lacions existents.

D’altra banda, les actuacions també incorporen la restitució de la vialitat necessària en ambdós sentits de la circulació. En aquest sentit, s’adequaran i pavimentaran les noves calçades projectades, s’adaptaran els elements de drenatge i s’hi instal·laran els elements de senyalització, abalisament i barreres de seguretat pertinents.

Les àrees de peatge incloses en el projecte són els laterals del peatge d’Alella, Premià i Arenys; els laterals de l’àrea de peatge de Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt; el troncal del peatge de Vilassar; el troncal de l’àrea d’Arenys de Mar; i els troncals de l’àrea de peatge de Santa Susanna i Mollet. 

Així doncs, la previsió és que els treballs comencin a principis de 2024 i tindran una durada de cinc mesos. Amb tot, les actuacions també tindran en compte l’adequació paisatgística de les zones alliberades. Així mateix, la implementació de nous usos en les antigues platges de peatge troncals seran objecte de projectes que, actualment, es troben en fase d’estudi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.