URGENT

Una vintena de submarinistes se submergeixen a Blanes per fer una Neteja del Fons Marí i sostreure les deixalles dels Focs d’Artifici 

Compartiu aquesta història

Aquest dissabte, una vintena de submarinistes se submergiran al voltant de la platja i la Roca de Sa Caleta per dur a terme una Neteja del Fons Marí. Malgrat que la jornada s’havia previst per al passat dissabte, 29 de juliol, la iniciativa ha sigut ajornada per aquest cap de setmana. 

La neteja del fons marí arrencarà a les 9:00 h, tot i que els submarinistes han estat cridats una hora abans per rebre les instruccions necessàries per al desenvolupament de la jornada. A aquesta vintena de submarinistes se’ls hi afegiran un equip de voluntaris que pentinaran la zona i contribuiran a les tasques de recerca i neteja de la platja, recollint les brosses amb deixalles que els bussejadors vagin portant a la superfície. 

L’acció acostuma a realitzar-se els dies posteriors a la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, a la Roca de Sa Palomera, indret des d’on es llancen els elements pirotècnics per l’espectacle de focs nocturn. 

En aquest sentit, l’activitat té com a objectiu sostreure la quantitat màxima de restes dels materials pirotècnics i deixalles que queden dipositades al fons marí. Tanmateix, la iniciativa també pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància de mantenir nets els espais naturals. 

La Neteja del Fons Marí és una activitat organitzada pel Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes i compta amb el suport del Centre de Busseig Blanes Sub, que s’encarrega de les inscripcions dels submarinistes i voluntaris que hi volen col·laborar. Els interessats en participar en la iniciativa han de disposar de la titulació mínima B2E o Advance. 

Per a més informació podeu consultar les xarxes socials del centre submarinista o contactar al correu electrònic residus@blanes.cat 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics