URGENT

Malgrat de Mar tornarà a ser Vila del Llibre per segon any consecutiu

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts va tenir lloc la presentació oficial del cartell de la segona edició del Malgrat de Mar Vila del Llibre. El festival literari se celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’agost al centre històric de la vila. Aquesta segona edició se centrarà en el català com a vehicle cultural comú entre territoris situats en diferents estats. 

La presentació oficial del festival va tenir lloc a la Sala de Plens del consistori malgratenc i hi van assistir la regidora de Cultura, Lurdes Borrell, el director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono, i la comissària de la Vila del Llibre de Malgrat de Mar, Assumpta Mercader. 

Tots tres van coincidir a assenyalar que l’elecció de la temàtica d’enguany és fruit de la polèmica despertada per les prohibicions d’espectacles i de revistes en català arran dels acords entre el PP i Vox, al País Valencià i a les Illes Balears. En aquest sentit, l’eslògan d’aquesta edició és “El català, d’aquí i d’allà, molt a dir i molt per llegir”. 

La inauguració oficial del festival literari serà divendres a les 18:00 hores a les Peixateries Velles. Posteriorment, s’ha programat un espectacle infantil titulat “Cagadubtes”, a càrrec d’Assumpta Mercader; un taller sobre la serigrafia, impartit per la Mireia Córdoba; o una xerrada sobre el català a les Illes Balears, dirigida per en Tomeu Marí, entre altres activitats.  

Durant tot el cap de setmana s’han programat més d’una vintena d’esdeveniments a càrrec diversos referents literaris, entre els quals destaquen els noms de Josep Piera, premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i el seu recital ‘Del País Valencià a Malgrat de Mar’; Joan-Lluís Lluís amb la xerrada ‘Foc, llengua i ficció’; o el diàleg impartit pel malgratenc Jaume Aubanell, titulat ‘El gust és meu’. 

D’altra banda, el mercat d’editorials independents s’ubicarà a la plaça de l’Església, al voltant de la qual s’hi han programat diverses activitats, exposicions i espectacles adreçats per a tots els públics. Tanmateix, també s’ha organitzat un concurs de relats, a càrrec de l’associació d’escriptors Verum Fictio, o una donació d’aliments a canvi de llibres, el dissabte al matí al Mercat Municipal, engegada per Càritas i el Banc d’Aliments de Malgrat. 

Per a més informació sobre el cartell i el programa d’activitats podeu consultar-lo a la seu electrònica de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. 

La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya és un moviment de turisme cultural que té com a objectiu difondre la cultura a través de la literatura i els oficis del llibre. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics