El Consell Comarcal del Maresme presenta els nous cursos de coneixement de la societat catalana per a persones nouvingudes

FOTO: Consell Comarcal del Maresme
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha presentat la programació de les formacions sobre el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic adreçades a persones nouvingudes. Enguany, s’han incorporat cursos adaptats a la població ucraïnesa. 

La formació és totalment gratuïta i està impulsada pel Servei d’Acollida. Entre altres conceptes i fenòmens, s’explica la realitat social de Catalunya i els seus municipis, el funcionament dels serveis públics, els drets i deures de la ciutadania, la participació social i els tràmits d’estrangeria. 

En aquest sentit, el Consell Comarcal oferirà formacions tan presencials com en format en línia. Presencialment, s’ha previst un curs regular a l’Antic Hospital de Pobres de Tordera, i tres adaptats a la població ucraïnesa, un d’ells a Malgrat de Mar i els dos restants Calella, tot i que la ubicació dels espais encara està pendent de confirmació.

D’altra banda, també s’ha posat en disposició una alternativa via telemàtica que es podrà realitzar amb ordinador, tauleta o telèfon mòbil. La durada del curs serà de 16 hores; 6,5 de les quals seran en sessions grupals mentre que la resta serà de treball individual entre sessions. Així mateix, la formació es podrà dur a terme en horari de matí, de 9:30 a 11 hores; o en horari de tarda, de 17:30 a 19:00 hores. 

Les persones interessades a portar a cap als cursos presencials de Tordera i Malgrat de Mar ja poden tramitar la inscripció a través del correu electrònic servei.acollida@ccmaresme.cat o a través del telèfon de les àrees d’acollida dels municipis. Les inscripcions per a la resta de cursos s’obriran al mes de setembre. 

Per a més informació sobre els horaris i el calendari dels cursos podeu accedir a la seu electrònica del Consell Comarcal del Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics