Disponibles els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància fins a final d’any 

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El passat dimarts es va obrir el període per adquirir els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància de Renfe. Aquests abonaments permeten viatjar gratuïtament durant el tercer quadrimestre de l’any, des de l’1 de setembre i fins al 31 de desembre. 

Els abonaments es poden adquirir a través de l’aplicació mòbil de Rodalies i a la seu electrònica de Renfe. Tanmateix, també es poden adquirir als canals de venda tradicionals, com és el cas de les estacions o les màquines automàtiques. 

Per sol·licitar els abonaments, el client haurà d’estar registrat prèviament i abonar 10 euros en concepte de fiança, en el cas dels abonaments de Rodalies, mentre que 20 euros pel que fa als de Mitjana Distància. Tal com es va garantir a les anteriors dues convocatòries, aquesta fiança es recuperarà a posteriori en el cas de realitzar un mínim de 16 viatges. 

Per aquest motiu, des de Renfe han recomanat utilitzar la targeta de crèdit com a mètode de pagament, ja que el retorn es farà de manera automàtica un cop acabi el quadrimestre. En canvi, per als que facin servir el sistema habitual i abonin la tarifa en efectiu, hauran de reclamar el retorn de la fiança a les estacions. 

Quant als serveis ferroviaris Avant, es mantindrà la reducció del 50% del seu import, que també s’aplica a altres trajectes d’alta velocitat, declarats d’Obligació de Servei Públic. 

Amb tot, els abonaments gratuïts de Renfe van implementar-se el setembre de l’any passat i han estat en vigor durant tot el 2023, assolint més de tres milions de títols gratuïts des de principi d’any. La mesura va posar-se en marxa per tal de fomentar el transport públic i reduir l’ús del vehicle privat. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics