URGENT

Rescaten a 3 persones d’una zona de roques de Blanes després de naufragar amb taules de paddle surf 

Compartiu aquesta història

Cinc dotacions terrestres dels Bombers, el Grup d’Actuacions de Rescat Especial aquàtic i subaquàtic (GRAEsub), una embarcació i tres socorristes de Protecció Civil van participar la tarda de dimecres en el rescat de tres persones a la Caleta de la Punta de S’Agulla, prop de la zona del jardí botànic Pinya de Rosa, a Blanes. 

L’avís es va rebre a les 17:13 hores, després que tres tripulants que es trobaven navegant amb taules de paddle surf a la badia de Blanes naufraguessin a causa de la mala mar. Eren dues noies i un noi que no van aconseguir tornar a terra i van ser arrossegats fins a una zona de roques de difícil accés, prop de la cala Sant Francesc. 

Dues de les víctimes van ser rescatades de l’aigua, prop de la zona de les roques, gràcies a la feina de les embarcacions participants en el rescat. En canvi, la tercera va haver de ser assistida per les dotacions terrestres que s’hi van atansar a través del camí de ronda. Aquesta tercera persona havia aconseguit pujar a les roques sense ajuda externa. La víctima va ser conduïda fins a la Cala Bona (cala Sant Francesc) des d’on va ser traslladada per una embarcació de Protecció Civil fins al Port de Blanes, on va retrobar-se amb els seus companys. 

El rescat va acabar a les 19:45 i les tres persones van ser recuperades sanes i estàlvies. Només una d’elles va ser atesa per una ambulància del SEM a causa d’un tall a la mà, d’importància lleu. 

Tot i això, la jornada acabaria una estona més tard, perquè un individu va alertar als equips de rescat que havia albirat el que semblava ser una persona ofegada surant a la mar. Finalment, un helicòpter dels Bombers de la Generalitat va determinar que es tractava d’un grapat d’algues enredades en una boia. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics