URGENT

S’obre la convocatòria per cobrir el càrrec de Jutge de Pau Titular

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls ha anunciat l’obertura d’una convocatòria per cobrir la vacant del càrrec de jutge o jutgessa de pau titular del municipi. El càrrec quedarà vacant el pròxim mes d’octubre, després que l’actual jutge de pau, Josep Molina, hagi comunicat la seva decisió de no tornar a presentar-s’hi.

Els requisits per optar a ser jutge o jutgessa de pau consisteixen a tenir la nacionalitat espanyola, ser major d’edat i no estar incurs en cap de les causes d’incapacitat legalment establertes. Els interessats que reuneixin els requisits esmentats, hauran de presentar les seves sol·licituds mitjançant una instància genèrica, de forma presencial o a través de la seu electrònica de l’Ajuntament, en un termini de quinze dies hàbils després de la publicació oficial de l’anunci al Butlletí Oficial de la Província (BOP). 

A l’espera de la publicació oficial al BOP, prevista per al 14 d’agost, tothom interessat pot consultar l’anunci i les bases de la convocatòria a la seu electrònica del consistori. Així mateix, la sol·licitud haurà d’anar acompanyada d’un currículum que especifiqui l’activitat laboral que s’està desenvolupant, una fotocòpia del DNI i la declaració responsable de no incórrer en cap de les causes d’incapacitació. 

L’elecció del jutge de pau s’efectuarà en el Ple Municipal del pròxim mes de setembre i haurà de comptar amb el vot favorable de la majoria absoluta dels seus membres. 

El Jutjat de Pau és l’esglaó de l’aparell judicial més proper a la ciutadania i existeix als municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció. En el cas de Palafolls, l’òrgan comparteix seu amb la Policia Local del municipi. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics