URGENT

Una cinquantena de voluntaris participen en la vigilància del niu de tortuga careta a Malgrat de Mar

Compartiu aquesta història

El passat divendres a les 6:00 h, van començar els torns de vigilància del niu de tortuga careta ubicat a la platja de La Conca de Malgrat de Mar. Més de cinquanta voluntaris i voluntàries participen en el programa de vigilància per controlar el niu, durant les 24 hores del dia. 

Després que a finals de juny es localitzés un niu de tortuga careta, una espècie en perill d’extinció, a la platja de Malgrat de Mar, es va posar en marxa un programa perquè tothom interessat pogués formar part de la vigilància i les actuacions per controlar, protegir i mantenir estabilitzat el niu. 

En el moment de la descoberta, es van trobar 130 ous, un dels quals es trobava trencat. Per aquest motiu, van traslladar-se una trentena d’ells als centres del CRAM i el CRARC. La resta s’han mantingut al niu de la platja, en un operatiu on van col·laborar la Policia Local i el consistori malgratenc. 

Els voluntaris que participen en el programa de vigilància i protecció trien els dies i franges horàries poden cobrir. Durant aquestes guàrdies, disposen de diferents materials per poder realitzar el seguiment correctament, com frontals de llum o guants. Així mateix, la regidoria de Sostenibilitat ha posat en disposició llibres, jocs de taula i material per pintar per tal de fer més amena la guàrdia, sobretot en el cas de famílies amb infants que hi participen. 

Segons ha assegurat el consistori, el seguiment del niu s’allargarà fins al dia 27 d’agost, dia en què està previst que neixin les cries de tortuga. Així mateix, l’àrea de Sostenibilitat ha agraït la bona resposta de la ciutadania a participar en el voluntariat, però ha tornat a fer una crida per cobrir les vigilàncies (dels darrers dies del mes fins que neixin els exemplars) dels dies 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 i 24 d’agost. Els interessats podeu inscriure-us a través del formulari disponible a la seu electrònica de l’Ajuntament. 

La Brigada Jove de Malgrat de Mar accedeix cada dia al niu per prendre la temperatura i comprovar que evoluciona correctament. Les dades extretes són intercanviades amb el personal tècnic de Caretta a la vista, entitat que porta a terme el seguiment del niu. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics