URGENT

Palafolls genera menys residus, però disminueix la recollida selectiva en un 0,7%

Compartiu aquesta història

Durant l’any 2022, Palafolls va generar 4.800 tones de residus, 176 tones menys que l’any anterior, el que equival a una disminució del 3,5%. D’acord amb les dades publicades en el darrer informe de l’Agència de Residus de Catalunya, cada palafollenc ha generat uns 497 quilos anuals de residus municipals, el que suposa 18 quilos més que la mitjana de residents del Maresme (515).

Pel que fa a la composició de la bossa tipus de Palafolls, un 9,72% d’ella està ocupada per residus de matèria orgànica, mentre que prop d’un 15% equival als envasos, vidres, paper i cartó. Tanmateix, el 29,3% de les deixalles fan referència als materials tèxtils, de poda i jardineria o residus voluminosos, entre altres elements. El 55,84% restant representa a la resta de deixalles.

RECOLLIDA SELECTIVA

D’altra banda, de les tones generades l’any 2022 se’n van recollir 2.121 per separat, que representen un 44,18% del total de residus recollits, i que correspon a un decrement del 0,7% respecte a l’any anterior.

Aquest any hi ha una novetat en la comptabilització de les dades i és que no s’han inclòs les runes d’origen domèstic, seguint la normativa de la Unió Europea, que passen a comptabilitzar-se exclusivament en el balanç de residus de la construcció i demolició.

MARESME

Pel que fa a la comparativa a escala comarcal, la proporció de recollida selectiva al nostre municipi està 2,51 punts per sota de la taxa del Maresme (46,69%), i 1 punt per sota de la mitjana catalana (45,33%). De fet, pel que fa a la comparativa amb la resta de municipis, Palafolls ocupa la vint-i-tresena posició a l’escala comarcal de les viles amb major proporció de recollida selectiva, mentre s’alça fins a la 557 en l’àmbit català.

Quant a la resta dels municipis de la comarca, els que millors taxes de recollida selectiva presenten són Argentona (86,59%), Tiana (78,79%) i Arenys de Munt (78,54%). Per contra, els municipis amb un pitjor percentatge són Santa Susanna (26,42%), Mataró (35,01%) i Sant Iscle de Vallalta (36,37%).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics