URGENT

Blanes allotja una segona Campanya Extraordinària de Donació de Sang

Compartiu aquesta història

Durant el període estival les reserves de sang als centres sanitaris es redueixen perquè les donacions disminueixen dràsticament. Per aquest motiu, aquest cap de setmana, Blanes acollirà una Campanya Extraordinària de Donació de Sang. En aquesta ocasió, la campanya coincideix amb el pont de la Mare de Déu d’Agost, una data que acostuma a significar el punt àlgid de la temporada estiuenca en alguns indrets com és el cas de Blanes. 

El municipi és una de les 23 poblacions d’arreu de la costa catalana on s’estan habilitant punt de donació extraordinari de sang per donar resposta a les 40.000 donacions que es calcula que fan falta actualment. De fet, aquesta serà la segona jornada extraordinària que es posa en marxa aquest estiu, després de la que es va dur a terme a principis de juliol.  

Per aquest motiu, els tècnics sanitaris del Banc de Sang i Teixits de Girona es desplaçaran al Passeig del Mar, davant del carrer Ample i a l’altura de la Casa del Poble, on s’instal·larà una carpa per a dur a terme les donacions. Concretament, les jornades de donacions tindran lloc aquest divendres 11 i dissabte 12 d’agost, de 17:00 a 21:00 hores. 

Tot i que no és un requisit obligatori, els donants poden reservar una plaça a través de la plataforma Donar Sang a la seu electrònica de la Generalitat. En aquest sentit, d’acord amb el formulari d’inscripcions disponible a la seu electrònica del Banc de Sang i Teixits, a hores d’ara 46 persones ja han reservat per apropar-se a la carpa durant la jornada del divendres; mentre que el dissabte n’hi ha confirmats 11 donants més. 

Des del Banc de Sang i Teixits han recordat que els donants hauran d’acreditar la seva identitat amb un document oficial i han advertit que no s’ha de venir en dejú. 

Enguany, el lema que rep la campanya és ‘Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu’. Les 40.000 donacions que es calcula que són necessàries al llarg de l’estiu preveuen donar resposta a les més de 30.000 transfusions de sang, plasma o plaquetes que es pronostiquen que necessitaran els pacients dels hospitals catalans.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics