URGENT

La comissió d’Agermanaments no farà els Sopars a la Fresca

Compartiu aquesta història

L’entitat que històricament ha organitzat els sopars a la fresca de la Festa Major de Palafolls ha anunciat que enguany faran “un pas al costat” i no participaran en l’organització d’aquesta activitat.

En un comunicat per la premsa, l’entitat organitzadora explica que l’Ajuntament els vol aplicar la normativa local que obliga a pagar l’ocupació de la via pública per aquesta activitat, tant d’aquest any com per l’edició de l’any passat. Una quantia que, segons l’entitat, ascendeix als 900 € per aquest any i entorn els 500 € per l’any passat.

Segons la Comissió de festes, s’han mantingut diferents reunions amb l’Ajuntament per intentar dirimir les discrepàncies que fa temps que mantenen, especialment per l’aplicació d’aquesta taxa. David Delgado és el president de la Comissió d’Agermanaments de Palafolls.

Davant la burocràcia, les taxes i el risc econòmic que ha d’assumir l’entitat en l’organització dels Sopars a la Fresca, els membres de la Comissió d’Agermanaments han valorat la preparació d’aquesta històrica activitat com a inviable i han decidit no participar en l’edició d’aquesta propera Festa Major. Delgado demana que es flexibilitzi la normativa i que no hagin d’assumir el risc econòmic d’unes possibles pèrdues o la responsabilitat global de la festa.

A més, l’entitat també reclama al consistori uns 550 € que haurien pagat pel sopar dels veïns d’Ax que van visitar Palafolls pels volts de Sant Joan. Diu la Comissió d’Agermanaments que ho van abonar de forma provisional, ja que sempre ha estat l’Ajuntament qui convida als visitants agermanats, tal com passa quan els palafollencs visiten Ax Les Thermes, on el consistori francès paga el sopar als visitants de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics