URGENT

Palafolls tindrà 5 dies de festa seguits l’any vinent

Els dos dies de festa local habituals cauen en diumenge i es canvien per l'any que ve
Compartiu aquesta història

L’Ajuntament ha aprovat recentment el calendari de festes locals pel proper 2024. L’any vinent serà de traspàs i els dies de festa local habituals; el 25 d’agost, diada de Sant Genís, i el 8 de setembre, dia de les Verges Trobades, coincideixen en diumenge. 

Això ha fet que el consistori hagi traslladat les dues festes locals a d’altres dates i no perdre festius. L’últim ple municipal ha aprovat el dilluns 9 i el dimarts 10 de setembre de 2024 com a festius per l’any que ve. Això fa que els palafollencs gaudiran de 5 dies seguits de festa l’any vinent, que a més, coincideixen amb els dies d’activitats de de la Festa Major de Palafolls.

Segons va explicar la primera tinent d’alcalde de Palafolls en l’últim ple municipal, s’ha consultat amb les escoles, que presumiblement ja haurien començat el curs, amb el teixit industrial, que no s’ha oposat al nou calendari, i amb els comerços locals, que havien plantejat dubtes sobre la idoneïtat de tancar tres dies seguits. En aquest sentit, el govern explica que els dos festius locals les botigues de Palafolls podran obrir migdia.

El govern també ha preguntat a serveis essencials com el CAP de Salut, que per conveni, tancarà els tres dies seguits, però recorda que el CAP de Malgrat estarà obert per a qualsevol urgència en horari d’estiu, és a dir, les 24 hores.

La proposta es va aprovar per assentiment de les tres formacions del ple de l’Ajuntament de Palafolls. El PSC, tot i tenir dubtes en un primer moment, va votar-hi a favor després de les consultes fetes als diferents agents implicats i Palafolls SOM va reclamar una solució amb el servei del CAP per tal d’evitar horaris reduïts a l’estiu i aconseguir servei d’urgències.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics