URGENT

Malgrat de Mar a punt de ser Vila del Llibre per segon any consecutiu

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana, el centre històric del municipi veí serà un dels emplaçaments del festival literari català ‘Vila del Llibre’. Concretament, enguany se celebra la segona edició tindrà el català, com a element central dels actes previstos.

Segons van indicar des de l’organització el dia de la presentació oficial del cartell a principis d’aquest mes d’agost, l’elecció de la temàtica d’enguany és fruit de la polèmica despertada per les prohibicions d’espectacles i de revistes en català arran dels acords entre el PP i Vox, al País Valencià i a les Illes Balears. I, és que, recordem que la Xarxa Viles del Llibre de Catalunya és un moviment relacionat amb el turimse cultural que té coma  objectiu difondre la cultura a través de la literatura. En aquest sentit, l’eslògan d’aquesta edició és “El català, d’aquí i d’allà, molt a dir i molt per llegir”. 

Pel que fa als actes, la inauguració del festival es durà a terme demà a partir de les 18h a les Peixateries Velles. Posteriorment s’han programat, entre altres, l’espectacle infantil ‘Cagadubtes’, a càrrec d’Assumpta Mercader; un taller de serigrafia amb Mireia Córdoba al capdavant, i una xerrada sobre el català a les Illes Balears dirigida per Tomeu Marí. 

Durant el cap de setmana hi haurà altres actes. La programació inclou el mercat d’editorials independents que estarà ubicat a la plaça de l’Església; el concurs de relats, a càrrec de l’associació d’escriptors Verum Fictio; i una donació d’aliments a canvi de llibres al Mercat Municipal. Per a més informació sobre el cartell i el programa d’activitats la podreu trobar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics