URGENT

La pluja fa la guitza a la Festa Major de Sant Genís

Compartiu aquesta història

La majoria d’actes es van poder realitzar amb normalitat, però la pluja de dissabte va deslluir la festa infantil i, en certa part, el sopar popular. Tot i això, totes les activitats es va poder realitzar i, per tant, la pluja no va obligar a suspendre o ajornar cap dels actes previstos. La festa va començar dijous amb la presentació del llibre “60 ermites del Montnegre i el Corredor” a la que van assistir una trentena de persones.

Divendres, dia gran de Sant Genís, es va poder fer l’Ofici Solemne a l’església romànica del poble amb la col·laboració de la Coral Palatiolo. Com ja és tradició les sardanes amb la Cobla de Palafolls van seguir l’ofici solemne dins del local social per evitar la calor. A la tarda, el grup d’havaneres Les Anxovetes van poder realitzar la cantada que l’any passat va quedar interromput per la pluja.

Dissabte els actes es van concentrar a la tarda. L’activitat infantil, amb un espectacle de bombolles, es va poder fer a l’aire lliure, tot i que ja començava a caure les primeres gotes de pluja, però la xocolatada ja es va haver de fer a cobert.La festa va acabar amb el tradicional sopar popular i ball amb un centenar de persones al local social de Sant Genís.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Genís, Teresa Salichs, explica que la Festa Major d’agost s’assembla, en la seva programació, a la que se celebra a Sant Genís cada gener, coincidint amb Sant Sebastià. Enguany, però, el foc per fer les botifarres del sopar no s’ha pogut fer a l’exterior, per la pluja, però també per la situació d’emergència per sequera.

La presidenta es mostra satisfeta per la festa d’enguany i la resposta de la gent. Salichs, però, no amaga que li agradaria comptar amb més pressupost per fer més activitats.

Després de la Festa Major de Sant Genís, l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament ja centra els seus esforços a la Festa Major de Palafolls que començarà ja aquest proper cap de setmana amb els primers actes previstos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics