URGENT

Augmenta la venda de tests Covid després de l’últim repunt de casos

Compartiu aquesta història

Aquestes últimes setmanes, les farmàcies de Palafolls han començat a notar un augment considerable en la venda de tests covid. Un augment que es relaciona directament amb l’increment de casos Covid-19 que s’ha detectat a Catalunya aquest estiu. Segons les darreres dades publicades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, durant la setmana del 14 al 20 d’agost, per cada 100.000 habitants de la Regió Sanitària de Girona, 66 eren positius en Covid.

Tot i que les dades no són tant elevades com ho eren en plena pandèmia, les farmàcies ja han començat a constatar aquest increment de casos. Un exemple ho és la Farmàcia Moner on indiquen que en l’últim mes i mig s’han triplicat les vendes de tests covid en comparació amb l’estiu de l’any passat. Tal com ha explicat Marc Freixa, tot i això, les vendes varien segons el dia.

La situació no varia a la Farmàcia Myriam. En aquest altre establiment farmacèutic, Myriam Soler ha indicat que, tot i que les vendes han augmentat, seria ideal que molta més gent es fes testos covid avui en dia. I, és que, segons explica, molts cops els refredats emmascaren contagis de covid. 

Segons les dades del portal SIVIC del Departament de Salut, a banda de la incidència de 66 positius, als hospitals de la Regió Sanitària de Girona, per cada 100.000 habitants, hi ha 6 persones ingressades i 3 estan a l’UCI.  Davant aquesta situació, el sindicat d’infermeria SATSE reclama recuperar la mascareta obligatòria als centres de salut i la Generalitat demana a tota la població que aquesta tardor es vacunin contra la malaltia. 

Finalment, des dels centres de salut recorden que, tot i que les mascaretes no són obligatòries, cal ser prudents i extremar les precaucions en cas de contagi per evitar propagar encara més la malaltia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics