L’Ajuntament de Palafolls treballa en la millora del Gorg del Molí d’en Puigvert

Compartiu aquesta història

L’Ajuntament de Palafolls fa setmanes que treballa en aconseguir una nova subvenció pel municipi. En aquest cas, es tracta d’una ajuda econòmica de la Generalitat de Catalunya, concretament del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per fer diverses actuacions en espais naturals de Catalunya.

A Palafolls la intenció és conservar i millorar una de les zones humides del municipi, el Molí d’en Puigvert. Un dels problemes principals és que, tot i ser una zona amb bosc inundat, gran part de l’any es troba sense aigua. És per això que una de les accions principals és recuperar aquest bosc i delimitar la zona, entre d’altres. Així ho indica Hèlio López, tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

La proposta d’actuació inclou millorar la zona reduint la pressió, augmentant la resiliència de l’espai i evitant l’expansió d’espècies invasores, entre altres.

Actualment, la Generalitat està valorant les diferents propostes presentades i en les properes setmanes es notificarà la resolució definitiva als ajuntaments. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.