URGENT

Les festes més inclusives

Compartiu aquesta història

La Festa Major que avui comença serà la més inclusiva de les viscudes fins ara al nostre municipi. Per tal que tothom pugui gaudir d’una festa major en família i accessible, l’Ajuntament ha adaptat algunes activitats i actuacions.

Amb aquesta voluntat integradora, la fira d’atraccions, situada a la Ribera de la Burgada, tindrà un tram horari silenciós per adaptar-se a les persones amb hipersensibilitat auditiva i amb trastorns de l’espectre autista.

D’aquesta manera, cada dia a primera hora, de 18h a 19h, les atraccions baixaran el volum de la música i el soroll per tal que les persones amb  autisme i hipersensibilitat puguin també gaudir de les diferents atraccions que s’instal·len a partir d’avui.

La programació de la Festa Major també ha previst que la xocolatada de demà divendres i l’esmorzar del Correjocs de dissabte inclouran una opció sense gluten per a les persones celíaques.

Encara amb aquesta voluntat integradora, el consistori ha previst un espai habilitat per a persones amb mobilitat reduïda durant el concert de Xiula. Aquest espai, que estarà senyalitzat, vol garantir que tothom pugui gaudir del concert infantil.

Algunes d’aquestes mesures s’han incorporat a la programació de la festa després de peticions ciutadans i amb la voluntat de ser una festa major integradora i inclusiva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics