URGENT

El CCM no renovarà el contracte amb l’empresa que recull les escombraries a Palafolls

Compartiu aquesta història

El president del Consell Comarcal i alhora alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha anunciat que l’ens comarcal està restructurant les empreses mixtes en les que participa i que ofereixen serveis als ajuntaments de la comarca.

És el cas de l’empresa Resmar, participada pel CCM, i que va néixer al 2016 per donar serveis als Ajuntaments de la comarca en matèria de recollida d’escombraries i neteja pública.

Aquesta empresa mixta és l’encarregada de la recollida d’escombraries a Palafolls des del juny del 2018 i ja des dels primers mesos hi ha hagut queixes pel servei o pels incompliments del contracte.

Uns problemes que es donen en molts dels municipis on Resmar dona servei, cosa que porta al Consell Comarcal del Maresme a replantejar-se el futur d’aquesta empresa. El seu president, Francesc Alemany, afirma que el servei que presta Resmar no és del gust de tots els ajuntaments i que les queixes s’han evidenciat especialment en els últims 3 anys.

Segons explica el president del consell, en els últims mesos hi ha hagut ajuntaments que han deixat d’usar aquesta empresa descontents amb el servei prestat. És el cas d’Arenys de Mar. Per tot plegat, diu Alemany, el consell ja va decidir, a finals de l’anterior mandat, no renovar el contracte amb l’empresa a partir del proper mes de juny. El president assegura que es buscarà una alternativa per continuar oferint el servei amb als ajuntaments.

Ara bé, mentre es busca l’alternativa, Alemany explica que potser caldrà allargar temporalment el contracte a Resmar per garantir el correcte servei de recollida d’escombraries als municipis que actualment reben aquest servei, com Palafolls.

A través del CCM, Palafolls té contracte amb Resmar per a la recollida d’escombraries durant 8 anys, dels quals ja n’han transcorregut 5. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics