URGENT

Digitalitzaran els fons documental de Can Borrell

Compartiu aquesta història

Aquesta propera setmana un equip de l’Arxiu Comarcal del Maresme vindrà a Palafolls per poder digitalitzar els documents que composen el fons que durant anys i segles s’ha custodiat a la masia de Can Borrell de Sant Genís de Palafolls. 

Segons explica el regidor de patrimoni de Palafolls, Aleix Freixa, es tracta d’una de les masies més antigues de la nostra vila que guarda documents des del segle XIII.

l’Arxiu Municipal de Palafolls fa temps que busca protegir el llegat documental de les principals masies de la nostra localitat. Ja s’han digitalitzat els fons de Can Ribas de pagès i de Can Camps, però el de Can Borrell de Sant Genís és especialment interessant ja que, a banda dels documents pròpiament familiars de la nissaga que ha viscut en aquest mas des de fa segles, també compta amb documents d’interès públic, ja que alguns avantpassats de Can Borrell van ser batlles de la Palafolls.

Un cop digitalitzats, els documents es retornen a la família, però el fons passa a ser consultable digitalment, com ja passa amb la resta de fons digitalitzats.

A través d’internet fa temps que es poden consultar els padrons municipals o les actes dels plens municipals i els arxius d’algunes masies històriques de la nostra vila.

Les famílies que tinguin un patrimoni documental de més de cent anys i que pugui ser interessant per ser digitalitzat, es poden dirigir a l’Arxiu Municipal de Palafolls per aquest servei que és gratuït i que facilita la feina als investigadors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics