Tancat al transit el centre de Palafolls pel Dia Internacional  Sense Cotxes

Compartiu aquesta història

Des d’aquest matí i fins al vespre l’encreuament dels carrers Major, Francesc Macià i un tram de l’avinguda Costa Brava estan tallats al trànsit. 

Es tracta d’una actuació simbòlica amb la que Palafolls se suma al dia sense cotxes que se celebra avui i que, alhora, serveix com a cloenda de la setmana per a la mobilitat sostenible i segura. 

Durant tota la jornada els vianants i estudiants de les dues escoles de Palafolls prenen el protagonisme als cotxes en aquest espai cèntric de Palafolls amb activitats diverses que s’allargaran fins al vespre, quan es reobrirà la circulació de vehicles de nou.

Ho explica Sabina Guerrero, de l’Àrea d’Ensenyament de Palafolls.

Aquest matí també ha acabat la campanya anem a l’escola de forma saludable que vol fomentar l’hàbit d’anar a classe a peu, bicicleta o patinet. Ja fa anys que es fa aquesta iniciativa que premia aquells estudiants que durant tota la semana acrediten que aparquen el cotxe i usen altres formes més sostenibles i saludables per acostar-se a l’escola. L’últim dia, avui, reben un petit obsequi, que enguany ha estat un got o una pulsera de la campanya. L’Àrea d’Ensenyament valora positivament i coma èxit la campanya se sensibilització.

A Palafolls, amb dades de l’any passat, hi ha 8600 vehicles registrats. La majoria, més de 5.000 són cotxes, però també hi ha 1600 motocicletes o un miler de furgonetes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.