URGENT

L’Ajuntament augmenta un 50%  la previsió de despesa energètica per aquest any

Compartiu aquesta història

En l’últim ple municipal es va aprovar una modificació pressupostària per tal d’augmentar les partides relacionades amb la despesa energètica del consistori.

L’apujada del cost de l’electricitat i del gas estan passant factura a les arques municipals.

En l’aprovació del pressupost municipal es va dotar de 400.000€ aquestes partides relacionades amb l’energia. Una xifra similar a la despesa que s’havia generat en anys anteriors. Ara però, el consistori ha fet curt i ha hagut de suplementar aquestes partides amb 200.000€ més.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany parla de situació sagnant.

De tota manera, tot i haver augmentat la partida energètica en un 50% més, l’alcalde no té clar que amb els 600.000€ s’arribi a acabar l’any. Alemany espera que la posada en marxa de les plaques solars als diferents equipaments públics, que ajudaran a l’autogestió energètica de cada centre i que permetran compensar la factura d’altres equipaments, s’aconseguirà rebaixar la factura elèctrica que suporta el consistori.

El preu dels subministraments s’ha encarit, entre d’altres, perquè s’han acabat els avantatges econòmics que gaudien els municipis que compraven l’electricitat i el gas de forma agregada amb el Consell Comarcal. Ara caldrà renegociar el preu amb les companyies elèctriques per assolir noves condicions avantatjoses i aconseguir reduir de nou els preus. 

A la factura energètica que paga el consistori se suma la de l’enllumenat públic, però també la de tots els equipaments culturals, esportius o escolars de Palafolls.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics