URGENT

Liciten la primera fase de la restauració del Castell de Palafolls

Compartiu aquesta història

Aquest dijous l’Ajuntament de Palafolls ha tret a licitació les obres de consolidació i restauració dues àrees de la fortalesa.  Aquesta primera fase busca consolidar les estructures perimetrals del castell en dos focus principals. La primera actuació s’enfoncarà a les parets sud i est, les de l’entrada principal al recinte sobirà, el més antic del castell, i tota el mur  que s’enfoca cap a Palafolls.

En aquesta part es segelleran les fissures, es farà el rejuntat de les pedres  amb morter de calç en les àrees que han quedat desprovistes, s’eliminará la vegetació dels murs i també es preveu aixecar petits murs de seguretat, respectant la tipologia constructiva original en diferents punts, com ara al mirador de sobre l’ermita o en l’actual gran obertura de la paret.

A més la intervenció preveu una prospecció arqueològica en la zona compresa entre l’entrada al castell i les escales de l’ermita. Un espai que mai ha estat estudiat fins ara. Aleix Freixa és regidor de patrimoni.

L’altre punt on s’actuarà és en una petita àrea del recinte jussà, al pati d’armes, en el que es reforçaran estructures i s’alçarà un tros de mur per donar més seguretat i evitar caigudes. 

El pressupost base de licitació d’aquestes obres és de 275.000€ i les empreses que es presentin tenen 3 setmanes per fer les seves ofertes en les que poden incloure millores al projecte com reparar els gabions amb pedres situats a la zona d’aparcament o l’oferiment de baranes i tancaments de seguretat.

Aquesta primera fase del projecte de remodelació compta amb una subvenció de la Generalitat. Justament ahir la consellera de presidència, Laura Vilagrà, va visitar el castell de Palafolls per conèixer de prop aquest projecte i d’altres. El consistori, però, ha demanat més diners als Fons Next Generation, a través de l’Estat, per completar les obres necessàries per completar el Pla Director del Castell. 

La Diputació de Barcelona també ha aprovat una ajuda econòmica d’entorn als 135.000€ pel castell que s’utilitzaran en les intervencions previstes el proper any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics