Malgrat estudia noves bosses d’aparcament i la creació de zones blaves de pagament

Zona blava a Malgrat de Mar. Teresa Márquez/ El Punt

El consistori és conscient del problema que representa actualment l’estacionament a la població. És per això que el govern està estudiant on poder crear noves bosses d’estacionament en espais estratègics que facilitin deixar el vehicle tant a residents com a visitants.

Una altra mesura que el consistori està estudiant és convertir algunes places d’estacionament del centre en zones blaves de pagament. Segons Sònia Viñolas, alcaldessa de Malgrat, aquesta transformació té una vessant econòmica i també s’aconseguiria més rotació de vehicles al centre comercial.

Són declaracions a RP.

Malgrat té ara com ara, zones blaves amb control horari, on els conductors han d’indicar l’hora d’estacionament i disposen de 2 hores d’estacionament gratuït. És l’actual sistema que usen els aparcaments del Liceu o el de darrere l’església. D’altres com el de l’estació o el del carrer Verge de Montserrat no tenen restriccions horàries.

Aquests nous aparcaments previstos, i la introducció de zones d’estacionament de pagament, han de facilitar l’estacionament temporal a aquells que volen visitar el centre cosa que ha d’ajudar a la dinamització comercial del municipi. 

Segons Viñolas, Malgrat ha de centrar-se en els projectes que solucionin el dia a dia a malgratencs i visitants i oblidar d’altres com el teatre auditori.

La idea de les zones blaves de pagament no és nova. Fa 15 anys ja es parlava de transformar les zones controlades amb rellotge amb zones blaves, però el cost que suposava la transformació i el control van frenar la iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics