Palafolls elabora el seu mapa patrimonial

Aquests dies l’àrea de patrimoni de l’Ajuntament de Palafolls està treballant en l’elaboració del que es coneix com a mapa patrimonial. 

Es tracta d’un exhaustiu inventari que pretén recollir i organitzar geogràficament tots els elements del patrimoni cultural d’un municipi, ja sigui documental, immaterial, immoble i moble.

L’Ajuntament de Palafolls està treballant en la recopilació de dades i fotografies de cada un dels elements que se situaran al mapa, ja que a banda dels elements més rellevants com el castell o el Palauet, també hi apareixeran d’altres de menys coneguts, com la font del ferro o els arbres monumentals del nostre poble.

Tots aquests elements del patrimoni es situaran damunt d’un mapa digital i es podrà consultar per internet amb tota la informació relativa a cada element.

Fèlix Bota és l’arxiver de Palafolls i l’encarregat de supervisar el mapa patrimonial de Palafolls.

Ara com ara s’estan acabant d’elaborar les fitxes i de treballar la localització damunt del mapa. Un cop estigui acabat es farà una presentació pública d’aquesta eina de promoció i catalogació del patrimoni que estarà disponible a través del web de la Diputació de Barcelona i la pròpia de l’Ajuntament de Palafolls.

Altres municipis propers, com Santa Susanna o Malgrat, ja tenen aquest mapa patrimonial que permet situar en un plànol tots els elements del patrimoni cultural importants, amb fotografies i tota classe d’informació rellevant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics