Comencen les reunions per acordar les modificacions als impostos i taxes locals

Ahir a la tarda es van trobar a l’Ajuntament les 3 formacions amb representació al consistori per tal de trobar el consens o l’acord necessari per poder tirar endavant la propera modificació de les ordenances municipals.

De moment ningú s’ha pronunciat, però sembla evident que el marc econòmic actual obligarà a apujar els impostos, taxes i preus públics de l’Ajuntament.

La conjuntura actual, amb una disminució dels ingressos i un augment de la despesa, obligarà a l’Ajuntament a ajustar el pressupost de l’any que ve. Una operació que, tal i com avisava l’alcalde de Palafolls en el darrer ple municipal, només s’aconsegueix amb tres possibilitats: aconseguir més ingressos, per tant apujant la pressió fiscal, o reduint despesa, amb la retallada de serveis i de personal.

Francesc Alemany recorda que en els últims anys han caigut els ingressos amb la supressió de l’IBI de les autopistes o les plusvàlues, però ha augmentat la despesa en diferents àmbits.

El PSC comparteix que caldrà rajustar ingressos i despeses, però lamenta que la primera proposta del govern municipal només estigui enfocada a l’augment d’impostos. Dolors agüera és regidora dels socialistes a Palafolls.

Palafolls Som afirma que caldrà més trobades de treball. La seva portaveu, Mònica Armada entén que caldrà apujar impostos, però també reduir la despesa municipal.

El context polític actual , amb un govern municipal en minoria, obliga a buscar acords o consens per trobar la majoria necessària per aprovar, primer, les ordenances que marcaran els ingressos per l’any que ve i, després, el pressupost per l’any que ve.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics