URGENT

Malgrat no posa data a la segona fase del Passeig Marítim

Compartiu aquesta història

La població ha viscut una altra temporada turística amb el seu passeig marítim a mig remodelar i, de moment, l’Ajuntament de Malgrat no vol entomar amb presses l’inici de la segona fase la que ha de remodelar des de l’av dels Països Catalans i fins a Santa Susanna.

L’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, explica que les presses no són bones i que la segona fase no es posarà en marxa fins que hi hagi consens sobre el projecte que s’ha d’acabar de realitzar.

Aquesta remodelació integral del passeig marítim és un dels projectes més importants que s’han entomat al municipi en els últims anys. Un projecte que es va dividir en dos, amb la voluntat que es desenvolupés la primera part abans de l’estiu del 2019 i la segona abans de la temporada turística del 2020. La veritat, però, és que l’execució de la  primera part va resultar ser polèmica i, de fet, empresa adjudicatària i Ajuntament no s’han entès amb la liquidació de l’obra i, actualment s’espera una resolució judicial.

A banda de la manca d’entesa econòmica amb l’empresa executora de la primera fase, el projecte que s’ha acabat realitzant tampoc acaba d’agradar. Per tot plegat es vol que la segona fase sigui diferent, contemplant diferents millores.

Per exemple, a principis de l’any passat hi va haver un incendi en un pis en aquesta zona, en el que va morir una dona, i on els camions de bombers no van poder girar pel passeig marítim. 

Per això Viñolas vol que el segon projecte sigui fruit del consens polític i social. Un consens que ja s’ha començat a buscar, amb la idea que, un cop es solucioni el contenciós administratiu amb l’empresa de la primera fase, pugui arrencar el procés de remodelació de la segona fase.

De tota manera, l’alcaldessa afirma que el primer projecte condicionarà el de la segona fase, per tal que mantinguin una coherència en tot el passeig marítim de Malgrat de Mar. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics