Els Ajuntaments apugen impostos per l’any vinent

Demà dimarts hi haurà la segona de les trobades entre els partits polítics de Palafolls per tal d’acordar el que segurament serà un augment dels impostos i taxes locals per a l’any que ve.

No serà un cas aïllat, la majoria d’ajuntaments propers han apujat els impostos, especialment l’IBI que és el que més deixa als consistoris.

Malgrat de mar va aprovar la passada setmana un augment del 10% d’aquest impost. Segons explica el mateix Ajuntament, el rebut de l’IBI s’apujarà uns 40€ de mitjana per a l’any que ve. Com ja va fer l’alcaldessa fa uns dies a Ràdio Palafolls, el govern ha defensat l’augment per ajudar a mantenir els serveis actuals del consistori i després de 10 anys sense cap augment. L’augment es va aprovar amb el vot a favor del govern i del PP i amb l’abstenció de tota l’oposició.

També s’han modificat a Calella, on l’IBI puja un 6.43%, entre d’altres impostos, amb la voluntat de recaptar fins a 772 mil€ més pel pressupost municipal. A Calella feia 3 anys que no es tocaven els impostos.

A Blanes encara no s’ha fet el ple d’ordenances, previst pel proper dia 16 d’octubre i l’equip de govern està en negociacions per poder tancar una proposta que, tot sembla indicar, passarà per un augment dels impostos.

A Palafolls el tipus de gravamen de l’IBI està ara al 0.7%, després de 10 anys de davallades o congelacions. El màxim que permet la llei per aquest tipus és del 1.1%, pel que hi ha marge d’augment.

L’increment generalitzats de preus ha escanyat les economies dels consistoris que busquen en l’augment de la pressió fiscal una manera d’anivellar ingressos i despeses, sense haver de renunciar a serveis que ja presten.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics