El Servei de Rehabilitació Comunitària continua treballant per millorar la vida dels seus usuaris

Avui se celebra el Dia Internacional de la Salut Mental per visibilitzar totes aquelles malalties mentals que existeixen i amb les que milers de persones conviuen cada dia, tant pacients com familiars. A Palafolls comptem amb un servei que busca ajudar els ciutadans que estan diagnosticats amb algun tipus de malaltia mental, és el Servei de Rehabilitació Comunitària Maresme Nord.

Aquest servei ajuda els seus usuaris mitjançant diverses activitats que tenen l’objectiu de vincular les persones a la comunitat després que s’hi hagin desvinculat per qualsevol motiu. La intenció és que puguin tornar a fer activitats diàries amb completa normalitat. Així ho ha detallat Anna Fontseca, treballadora social del centre. 

Tot i que el camí per recórrer és llarg, des del Servei de Rehabilitació busquen que la persona usuària aconsegueixi reinserir-se a la comunitat, organitzant-se i sentint-se còmode fent-ho.

El Servei de Rehabilitació Comunitària Maresme Nord de Palafolls està adreçat a usuaris entre 16 i 65 anys que pateixen alguna malaltia de salut mental. Habitualment, la derivació cap aquests tipus de centres de dia es fa des del Centre de Salut Mental. Palafolls no és l’únic municipi que compta amb aquest tipus de centre, al Maresme també hi ha a Calella, Mataró i Premià de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics