Espigoladors recupera 1.300 kg de verdura dels camps de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera

Foto: Fundació Espigoladors

Aquest diumenge es va celebrar la 3a edició de la Marató #JoEspigolo per l’aprofitament alimentari. Concretament, aquesta marató és un conjunt d’espigolades simultànies a diferents camps del territori català per impulsar i visibilitzar l’aprofitament alimentari. 

Enguany, s’han tornat a fer algunes espigolades a diversos camps de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera on s’han recollit quasi 1.300kg de tomàquets i cogombres. Segons ha indicat a aquesta emissora Cristina Cabot, responsable de la delegació del Maresme i comarques de Girona, fan una valoració molt positiva dels resultats a la nostra zona, tant per la collita que van fer, com pels voluntaris que hi van participar. 

La Fundació Espigoladors organitza diverses espigolades al llarg de l’any per recollir la fruita i la verdura que no té sortida comercial per diversos motius com, criteris estètics o finals de cultiu on el preu de recol·lecció era superior al de venda. 

Cabot ha recordat que tots aquests aliments van destinats a entitats socials de la zona que treballen per donar accés a una alimentació saludable i sostenible a col·lectius en situació de vulnerabilitat. En el cas d’aquesta última espigolada, s’han donat els productes al Banc d’Aliment de Girona. 

En el conjunt de Catalunya, la fundació ha aconseguit recollir 8.730kg de fruita i verdura de camps del Parc Agrari del Baix Llobregat, del Vallès, de les Terres de Lleida i del Camp de Tarragona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics