Sandoz se separa de Novartis i començarà l’ampliació de la planta palafollenca

Planta de Sandoz a Palafolls

A mitjans de setembre es va anunciar que Sandoz i  la seva matriu, la farmacéutica Novartis, se separaven. Amb aquest divorci empresarial Sandoz, que ha començat a cotitzar a la borsa de Zurich- aquest mateix mes d’octubre, ha iniciat un procés de reorganització a Espanya, on s’ha quedat amb les dues plantes que ja tenia quan depenia de Novartis; una a Les Franqueses del Vallès i l’altra a Palafolls.

Amb la reestructuració, però, l’aposta de Sandoz és tancar la del Vallès mantenir només la planta del Polígon d’en Puigvert de Palafolls.

La previsió, ja anunciada fa uns mesos, és invertir 50M€ en la planta palafollenca per tal que es dediqui a la fabricació de principis actius per a antibiòtics. Se’n preveu produir-ne de 4 tipus, entre ells l’amoxicilina.  

Aquesta inversió de  50M€ es començarà a executar en els propers mesos i s’allargarà fins al 2025. Per a finals de l’any vinent es preveu el tancament de la planta de producció de Les Franqueses, per obsolescència tècnica. La companyia ha pactat que el 40% dels seus 160 treballadors siguin recolocats a Palafolls.

La multinacional Sandoz, amb seu a Basilea,  fabrica uns 1500 productes farmacèutics que aborden malalties des de refredats a càncers..

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics