S’obre el termini per demanar el permís de cremes 

Crema controlada al Gorg dels Cans. RP

Avui mateix s’ha obert el període de cremes i, conseqüentment, el període per sol·licitar el permís per dur-les a terme. A partir d’aquest dilluns 16 d’octubre i fins al proper 14 de març s’hauran de comunicar les cremes i els focs d’esbarjo a menys de 500 metres de terreny forestal. La resta d’activitats com castells de focs, correfocs o barbacoes no cal comunicar-les durant el període. 

Tothom interessat en fer aquesta sol·licitud ha de fer-ho a través de l’OAC de l’Ajuntament de Palafolls. Com és habitual, s’ha de demanar cita prèvia per fer la sol·licitud a l’apartat de tràmits ràpids del web del consistori. Tal com indiquen des de l’OAC, un cop demanat el permís, la persona sol·licitant podrà fer les cremes en tot el període comprès entre el dia següent a la sol·licitud i el 14 de març del 2024. Tot i això, tenir el permís no implica poder cremar en qualsevol moment. Les cremes es podran fer des de les 6:00h fins a les 18:00h sempre que les condicions climàtiques ho permetin i no es notifiqui el contrari. 

Des del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Generalitat recorden que, en cap cas, es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o restes que no provinguin d’explotacions agràries. Per aquests casos cal demanar una autorització concreta que trobareu a Gencat.cat. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics