Palafolls diu prou! a la violència masclista

Aquest dimarts a la tarda una trentena llarga de persones es van concentrar a la plaça Major del nostre municipi en senyal de condemna a les darreres agressions de gènere viscudes al nostre municipi i amb la voluntat de mostrar el rebuig al masclisme i a la violència de gènere.

A falta d’un mes pel Dia internacional contra la violència de gènere, que se celebra el 25 de novembre, el nostre municipi ha dit prou a aquest tipus de violència que deixat dos exemples ben recents a la nostra localitat. El primer l’agressió a ganivetades d’un home a la seva parella i el segon la detenció d’un home acusat de maltractar la seva parella en la terrassa d’un bar del nostre municipi.

És per això que Marta Alabart, regidora d’Igualtat de Palafolls, explica que allò que a vegades ens expliquen els telenotícies no són coses llunyanes i que també passen al nostre voltant. Alabart creu que cada dia hauria de ser el 25N i ser conscients del micromasclisme que encara avui existeix arreu.

Per la seva banda, Susanna Pla, primera tinent d’alcalde de Palafolls va reflexionar sobre si realment som una societat avançada quan encara el masclisme i la violència exercida sobre les dones són tant presents.

La concentració va incloure dos minuts de silenci en record de les víctimes d’aquests episodis de violència de gènere a Palafolls  i  també per les 13 dones mortes a Catalunya en el que va d’any per culpa de la violència masclista. 

Podeu recuperar el vídeo de la concentració a través del nostre Facebook.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics