Malgrat haurà de tancar un dia el Parc Francesc Macià per eliminar dos nius de vespa asiàtica

Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

L’Ajuntament de Malgrat haurà de tancar la part més antiga d’aquest conegut parc, des de l’entrada en forma de fortalesa i fins la riera que el travessa, per tal d’eliminar dos nius de vespa velutina, o asiàtica, que s’han localitzat en aquesta part de l’espai lúdic.

El servei municipal d’Espais Verds del consistori ha decidit tancar aquesta part del parc el proper dijous, dia 26, per tal que una empresa especialitzada faci aquests treballs necessaris per eliminar els nius. 

Segons explica el consistori, amb una pistola, i a distància, els operaris injectaran bales congelades amb insecticida als nius detectats. Durant les següents 12 hores poden caure vespes mortes des dels nius, motiu pel qual, per seguretat, es tancarà el parc. La previsió és que l’endemà divendres, ja pugui reobrir normalment tot l’espai.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que no és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles autòctones, cosa que provoca un problema afegit per a l’apicultura.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics