Palafolls espera prop de 70M€ d’inversió privada en els propers mesos

Compartiu aquesta història

La passada setmana vam conèixer la intenció de l’empresa logística Sesé d’invertir uns 12M€ per tal d’aixecar el que ha de ser el seu nou centre logístic a Palafolls, en el que espera donar feina a un centenar de persones.  La companyia ha pagat 4.6M€ per adquirir els terrenys de l’antiga Escolor a Mas Reixach amb la previsió que en un any ja estigui operativa la nova planta.

Aquesta és la darrera inversió econòmica anunciada per una gran empresa a Palafolls, però no és l’única que s’ha conegut en les darreres setmanes.

A principis de Setembre, Menadiona anunciava una inversió  de 5M€ a la seva planta de Palafolls per tal d’adequar-la per fabricar una tecnologia d’eliminació d’olors i contaminants denominada AqFresH. El conseller delegat de l’empresa, Carlos Cosin, afirmava fa uns dies a RP que aquests 5M€ són només el principi per poder iniciar aquesta línia de productes, amb la previsió de 20 nous llocs de treball. 

També al setembre, la multinacional farmacéutica Sandoz  va posar en marxa un nou laboratori dins el seu pla de restructuració després de l’escissió de la seva matriu Novartis. En aquest pla de restructuració, la planta de Palafolls té un paper importantíssim. Tant que es preveu invertir en els propers mesos uns 50M€ en la seva fàbrica palafollenca, situada al polígon d’en Puigvert. 

Marta Cardellach, Directora General de Sandoz Industrial Products, explica a Ràdio Palafolls que aquests 50M€ serviran per ampliar la planta local per poder produir el triple del que es fa ara.

Sandoz tancarà l’empresa que té a les Franqueses del Vallès i la majoria dels treballadors d’aquesta planta vallesana es recol·locaran a Palafolls.

Les tres operacions conegudes en les darreres setmanes sumen prop de 70M€ d’inversió a Palafolls en els propers mesos, confirmant la nostra localitat com un pols d’atracció empresarial, especialment del polígon d’en Puigvert, on es concentren les principals indústries de Palafolls, tant les logístiques com les químiques i farmacèutiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.