L’Ajuntament estudia a què destinarà la masia de Can Gibert

Lledoner de Can Gibert i la masia al fons

El passat mes de maig el matrimoni propietari de la masia de Sant Genís de Palafolls decidia donar la propietat a l’Ajuntament un cop els dos morissin. 

A l’estiu moria la Montserrat Gibert i tot just fa un mes ho feia el seu marit, l’Obduli Casas, pel que el mas, les terres i el bosc de Can Gibert ja són de propietat de l’Ajuntament de Palafolls.

Ara s’estan enllestint els tràmits de canvi de nom i, paral·lelament el consistori estudia a què es dedicarà aquesta coneguda masia. El regidor de patrimoni de Palafolls Aleix Freixa, destaca la importància de la cessió gratuïta d’aquesta masia i explica que ara s’està estudiant els futurs usos de Can Gibert. Freixa explica que es mantindrà la voluntat dels antics propietaris de posar en valor l’edifici, la seva història, el medi ambient i la pagesia.

Actualment Can Gibert manté l’activitat de restauració, a través d’un arrendament, i també té algunes terres llogades a pagesos locals. Una part dels terrenys també estan llogats pel propi Ajuntament, ja que és a en aquest àmbit on estan ubicats els horts urbans de Palafolls.

Aar el consistori també haurà d’estudiar l’encaix d’aquestes activitats en el marc de l’administració pública. De moment, l’Ajuntament ja es farà càrrec, per exemple, del manteniment de les zones verdes de tot l’àmbit de Can Gibert.

Can Gibert és una masia datada del s.XIV, que en en el darrer segle s’ha popularitzat pel servei de restauració i d’allotjament, però també pel carisma dels seus propietaris.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics