URGENT

Junts entra al govern de Malgrat al costat del PSC i Malgrat ens Mou

Compartiu aquesta història

Aquest dimecres s’ha formalitzat finalment l’acord de govern entre el l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, i la portaveu de Junts al municipi, Carme Ponsa. D’aquesta manera, els 4 regidors de Junts entren al govern malgratenc, que passa dels 8 regidors actuals als 12, assolint la majoria absoluta al plenari. De fet, aquest  pacte aglutina les dues formacions més votades a Malgrat en el passat mes de maig, juntament amb la 4a força.

Acaben així setmanes de converses entre govern, format pel bipartit del PSC i Malgrat ens Mou, i les formacions a l’oposició per intentar fer un pacte a 3 i donar estabilitat al govern, tal i com reclamava Viñolas a RP fa unes setmanes. 

De fet, el comunicat de premsa parla que el pacte permet una  “majoria sòlida i estable” per encarar les actuacions i millores necessàries a Malgrat.

La mateixa Ponsa ha explica a RP que el pacte de govern recull les exigències de Junts i que en breu se sabran les regidories que portaran els nous regidors.

Ponsa avança que les regidories de Junts tindran relació amb les capacitats personals i laborals dels seus regidors.

Els 4 tindran dedicació a l’Ajuntament; una dedicació total, una del 75% i els dos restants a mitja jornada.

Tot i que en un primer moment semblava que ERC era la formació més ben posicionada per entrar al govern local, finalment ha estat Junts qui ha signat el pacte de govern.

De moment no se sap com quedarà el cartipàs amb l’entrada al govern dels 4 regidors de Junts, però si se sap que la formació de Ponsa tindrà la 2a tinença d’alcaldia. Malgrat ens Mou, de Jofre Serret, perd la primera tinença d’alcaldía, es queda a mans del PSC, i Serret serà el tercer tinent d’alcalde, per darrera de Ponsa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics