JuntsxMalgrat assumeix 11 regidories després del govern a tres

Façana Ajuntament de Malgrat

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar va donar compte ahir al vespre del nou cartipàs municipal després del govern a tres anunciat fa uns dies entre el PSC, JuntsxMalgrat i Malgrat ens Mou.  

A banda de la distribució del nou cartipàs, també es va donar compte dels nous tinents d’alcaldessa i dels membres de la junta de govern local, a banda de les noves retribucions dels regidors de Malgrat de Mar. 

En l’anterior cartipàs, el PSC comptava amb la segona i la tercera tinença d’alcaldia, a la vegada que Malgrat ens Mou tenia la primera i la quarta. Ara, en canvi, els nou tinents d’alcaldessa, per ordre, són Jordi Lluís Farré (PSC), Carme Ponsa (JXM), Jofre Serret (MeM) i Agustín Marín (PSC). 

Pel que fa a la distribució de les regidories, el cartipàs continua dividit en les quatre àrees de Desenvolupament Urbà, Serveis, Sostenibilitat i Via Pública liderada per Jordi Lluís Farré, Govern Obert i Atenció Ciutadana amb Carme Ponsa al cadavant, Drets Socials i Serveis a les Persones amb Jofre Serret i Promoció Econòmica i Acció Municipal amb Agustín Marín. 

De les 39 regidories amb les quals consta el govern de Malgrat de Mar, amb la nova divisió, el PSC perd 8 d’aquestes i Malgran ens Mou 3, que passen a mans de Junts. Concretament, els regidors de l’equip de Carme Ponsa es queden amb Hisenda, Comerç, Serveis municipals, Mobilitat, Esports, Tecnologies d’Informació i sistemes informàtics, Pagesia i Ocupació, que estaven en mans del PSC. A Per part de Malgrat ens Mou, Junts es queda amb Projectes urbans, Ona Malgrat i Protecció de la salut pública i comunitària. Alcaldia, però, continuarà gestionant la direcció general, secretaria general, intervenció, tresoreria, comunicació institucional, assistència als grups municipals, policia local. En el cas d’agenda urbana, alcaldia ha delegat en comissionat al regidor de JXM, Miquel Casajuana.

Tot i que Malgrat manté les 39 regidores, a banda dels regidors, també hi ha hagut altres canvis en aquestes. És el cas de la regidoria de Presidència que passa a anomenar-se Representació institucionals i relacions externes; i el d’Ona Malgrat que depenia de l’Àrea de Promoció econòmica i Acció Municipal i ara ho fa de Govern Obert i Atenció Ciutadana. 

Ara, amb la pèrdua de regidories per part de dos dels socis de govern, les retribucions dels seus regidors s’han de modificar. En aquest sentit, Cinzia Valbonesi manté la dedicació exclusiva, però baixen les seves retribucions, tenint en compte la pèrdua de la segona tinença d’alcaldessa i d’algunes de les seves regidories. 

D’altres, com Sònia Huertas han perdut la meitat de la dedicació a l’Ajuntament o, com Lurdes Borrell, mantenen la dedicació, però perden part de les seves retribucions. En el PSC és una excepció Jordi Lluís Farré qui passa d’una dedicació del 25% a una dedicació exclusiva i, per tant, augmenten les seves retribucions.

En el cas de JuntsxMalgrat, Carme Ponsa passa de tenir una dedicació del 22’86% al 75%, Miquel Àngel Ruiz, que no tenia dedicació, ara la tindrà del 100%, i Carme Cernicharo i Miquel Casajuana es dedicaran al 50% en les seves tasques polítiques. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics