URGENT

Tornen a pujar les sol·licituds de bonificació del rebut de l’aigua per a pensionistes

Compartiu aquesta història

A finals d’octubre acabava el termini per presentar les sol·licituds de bonificació de la quota fixa del rebut de l’aigua potable. Una ajuda destinada exclusivament per a pensionistes majors de 65 anys i que cal renovar cada any.

Enguany s’han tornat a disparar les demandes fins arribar a les 45, el que suposa un 50% més que les sol·licituds presentades l’any passat, que en van ser 30.

De fet, aquestes 45 sol·licituds estan en consonància amb les que es van fer fa dos anys enrere, al 2021, quan es van tramitar 48 demandes.

Ahir la junta de govern local va aprovar la resolució d’aquestes bonificacions. De les 45 demandes presentades, 37 s’han aprovat i 8 s’han descartat. La majoria de les sol·licituds denegades ho han estat per que el col·licitant no vivia sol o per superar el llindar d’ingressos. Ho explica Judit Puig, des de l’àrea de serveis socials.

Aquest nombre de pensionistes que es beneficiaran de la bonificació és dels més alts dels darrers anys. L’any passat, de les 30 sol·licituds presentades en aquesta línia d’ajuda,  21 van ser aprovades i 9 denegades.

Per poder demanar aquesta bonificació cal estar empadronat a Palafolls, ser pensionista major de 65 anys, disposar d’una única propietat immobiliària, viure sol o amb parella i que els ingressos de cada membre de la unitat familiar no superin el salari mínim interprofessional. 

Aquesta bonificació del 100% de la quota fixa del rebut de l’aigua es pot demanar cada any pels vols del mes d’octubre i s’aplica durant els rebuts de tot l’any següent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics