URGENT

Una xurrera de Palafolls distingida amb un diploma de Mestre Artesà Alimentari

Compartiu aquesta història

La Gemma Fernández, que té una xurreria a Palafolls, ha rebut un dels 28 diplomes de Mestre Artesà Alimentari que atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat com a reconeixement a tota una trajectòria professional.

Fernández té un establiment de xurreria al costat de la carretera, al polígon de Can Baltasar des de fa uns anys, i és tot un referent al municipi, amb  cues de clients els caps de setmana, que és quan obre la parada.

Fernández treballava les confeccions en pell, però un cop es va quedar sense feina fa uns anys, va decidir emprendre un nou negoci. Va triar la xurreria pels records d’infantesa  i a la felicitat que associava  a aquest producte.

Sense haver-se dedicat abans va comprar un remolc on poder fer els xurros artesanals i es va instal·lar al barri de Santa Maria, on no va acabar de funcionar. Després de dos anys parada l’activitat, va decidir traslladar-la a la carretera de Blanes ara fa poc més d’11 anys.

La xurrera de Palafolls és una de les 2 xurreres distingides en aquesta edició dels diplomes de Mestre Artesà Alimentari   juntament a 10 forners, 7 pastissers, 1 formatger i 8  carnissers, cansaladers i xarcuters, entre elles la de Can Burguet de Blanes.

Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d’artesà alimentari. Aquest reconeixement s’atorga des de l’any 1987 i des d’aleshores s’han lliurat 1.113 diplomes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics