URGENT

Presenten les Catifes de Flors de Blanes per ser reconegudes com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

Compartiu aquesta història

Blanes i Arbúcies són dues de les poblacions catalanes on encara es dur a terme la creació de catifes de flors i altres elements naturals. Aquesta és una activitat que es dur a terme des de fa moltes dècades, tot i que a mitjans del segle XX va desaparèixer de molts municipis catalans. Per tal de protegir aquesta tradició i fer-la més coneguda i internacional, la Federació Catalana de Catifaires ha proposat que la tradició sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial.

Precisament, el Parlament de Catalunya ha aprovat recentment una declaració institucional per donar suport a la candidatura per inscriure les Catifes de Flors. A més, també s’ha demanat que totes les institucions públiques de Catalunya donin suport a aquesta iniciativa.

Segons detallen des de l’Ajuntament de Blanes, a la ciutat, fa quasi mig segle que una colla de veïns del barri del Raval van recuperar aquesta tradició que consisteix en elaborar catifes de flors als carrers del barri del Raval coincidint amb la Diada de Corpus. 

Segons dades pròpies de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, més de 200.000 persones s’acosten cada any a veure les creacions fetes per prop de 5.000 persones, entre socis i col·laboradors. Finalment, aquesta no és una candidatura individual, sinó que s’ha impulsat conjuntament amb Mèxic, Malta, Bèlgica i Itàlia, que són països que comparteixen aquest art.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics