URGENT

Un llibre recull els esbossos que Lluís Domènech i Muntaner va fer de Palafolls

Compartiu aquesta història

L’agost de l’any 1904, l’arquitecte Lluís Domènech i Muntaner va visitar Palafolls. Durant la seva estada a la nostra vila va aprofitar per fer diversos esbossos sobre elements destacats del patrimoni palafollenc com són el Castell de Palafolls i l’Església de Sant Genís. Ara, en commemoració de l’Any Lluís Domènech i Muntaner, que es va celebrar el 2023, s’ha publicat el llibre ‘Domènech i Muntaner. La recerca del patrimoni medieval al Maresme’. Es tracta d’un llibre on es recullen alguns dels esbossos, plànols i fotografies que l’arquitecte va realitzar durant la seva trajectòria professional. 

A Palafolls, Domènech i Muntaner va fer un treball de camp considerable. Va representar el castell per seccions, tant interiors com exteriors, a banda de delimitar els diversos recintes que el composen.  En el cas de l’Església de Sant Genís, el llibre destaca l’interès que Domènech tenia pel temple. I, és que, s’han trobat diverses fotografies d’aquest, a banda de plànols a mida de tot l’espai i detallats.  També va fer una fitxa descriptiva de les observacions que va fer a partir de l’anàlisi de tot l’edifici. 

A banda de Palafolls, el llibre recull estudis d’altres poblacions que Lluís Domènech i Muntaner va visitar. És el cas, Tordera, Pineda de Mar, Sant Pol, Canet de Mar, Arenys de Mar i Cabrils, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics