URGENT

Blanes dona suport al personal de Nylstar sobre l’oferta presentada per ACIN

Compartiu aquesta història

Fa uns dies, els representants dels treballadors de Nylstar a Blanes van fer arribar un informe al Jutjat Mercantil Número 1 de Girona on es manifestava el ple suport a l’oferta que ha presentat l’empresa Activitats Integrals Costa Brava en el procés concursal de Nylstar. Precisament, el Comitè d’Empresa de Nylstar ha signat un acord amb ACIN sobre la subrogació de contractes i el compromís de l’empresa en la recol·locació de les persones que van perdre el seu lloc de feina al gener. 

ACIN ha sigut l’única empresa que va presentar una oferta econòmica per a l’adquisició del perímetre de la unitat productiva de l’empresa Nylstar, juntament amb un Projecte Industrial de futur que preveia la posada en marxa d’una planta de reciclatge. Tot i que aquesta va ser l’única proposta presentada, l’Administració Concursal va valorar-la negativament a la reunió de la Taula per a la Reindustrialització de Nylstar, ja que es va considerar insuficient.

L’acció dels treballadors ha estat ben valorada per part de l’Ajuntament de Blanes. Precisament, l’alcalde blanenc, Jordi Hernández, ha mostrat el seu suport a la iniciativa.

A més, l’alcalde ha demanat a la resta de grups polítics de la ciutat que recolzin la petició dels treballadors de Nylstar. Ho va fer en una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus Municipals on aquesta era l’única qüestió a tractar. Per part de les altres forces polítiques, totes elles també han mostrat el seu recolzament unànime als treballadors de la factoria blanenca. 

Entre altres, l’acord signat entre els treballadors i ACIN, contempla la prioritat en la ocupació de treball a les persones que van quedar-se sense feina després del Concurs de Liquidació que Nylstar fa fer el passat 18 de gener del 2023. És per aquest motiu que els representants legals dels treballadors participaran en els processos de selecció de personal. Segons indiquen les previsions inicials, un cop finalitzi la reconversió industrial, la ocupació de l’empresa ACIN a Blanes serà de 75 persones. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics