URGENT

Palafolls aprova la seva ordenança d’estalvi d’aigua per lluitar contra la sequera

Compartiu aquesta història

Per assentiment de tots els partits polítics representats al consistori, es va aprovar anit l’ordenança reguladora de l’ús de l’aigua potable en casos de sequera. Es tracta d’una eina que permet a l’Ajuntament prendre decisions restrictives en casos de sequera com la que estem vivint.

L’ordenança aprovada permet adoptar mesures com la limitació o prohibició d’ús d’aigua potable per a omplir piscines, regar jardins o horts, netejar carrers, vehicles o façanes, per a fonts ornamentals o dutxes, entre d’altres.

Es contempla la possibilitat de reduir la pressió a la xarxa d’abastament o realitzar talls en el subministrament .

També preveu que l’Ajuntament pugui delimitar les dotacions d’aigua permesa per a ús domèstic, i tot el que passi del límit seria considerat com a consum excessiu.

L’ordenança aprovada ahir preveu que el consistori pot demanar a les indústries que presentin plans d’estalvi d’aigua.

En cas d’incompliment de qualsevol de les limitacions o prohibicions, la nova normativa exposa tot un seguit de sancions. Per exemple, regar un jardí o un hort de menys de 200 m, suposa una infracció lleu i pot ser sancionat amb fins 750€ de multa. En cas que el jardí sigui més gran la sanció també va en augment. Sobrepassar el consum domèstic permès, per sobre del 25%, pot suposar fins a 3.000€ de sanció.

Segons el republicà Jordi Villaret, l’ordenança vol regular i fiscalitzar el bon ús de l’aigua de boca a Palafolls amb mesures que han de servir per conscienciar i sancionar a qui sigui conscient de la situació que vivim.

Dolors Agüera, regidora portaveu del PSC a l’Ajuntament, explica que les sancions aprovades anit s’aplicaran en casos molt concrets i per aquells que es saltin la normativa. Ho comparava amb el fet de cordar-se el cinturó de seguretat al cotxe.

Per últim, Palafolls Som creu que la gent a de ser conscient de la situació i que qui no en sigui, haurà de pagar per evitar que sigui l’Ajuntament qui hagi de fer front a futures multes. Mónica Armada és la regidora portaveu.

El control de l’ús excessiu de l’aigua es podrà fer amb el suport de l’empresa d’abastament i gràcies a que gairebé el 100% dels comptadors d’aigua de Palafolls són intel·ligents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics