URGENT

Surten a licitació les obres de la nova rotonda d’entrada a Palafolls

Compartiu aquesta història

La Generalitat ha tret a licitació les obres de la nova rotonda d’entrada a Palafolls. Una macro girola que substituirà els semàfors actuals donant més fluïdesa al trànsit a la carretera d’accés a la Costa Brava.

La nova rotonda té un cost aproximat de licitació de 1.4M€ i les empreses interessades en fer aquests treballs tenen fins a mitjans de març per presentar les seves ofertes.

Es preveu que s’adjuquin abans de l’estiu, però, segons avançava l’Ajuntament de Palafolls fa unes setmanes, les obres no començaran fins passat l’estiu, evitant així problemes de circulació durant els mesos d’estiu, quan la carretera suporta un trànsit més intens.

Les obres es faran en 3 fases, intentant molestar el menys possible el trànsit de la carretera d’accés a la Costa Brava i la que comunica amb Malgrat.

Les obres preveuen una gran rotonda amb 4 connexions. En una d’elles, la que dona accés al centre de Palafolls, es farà una semirotonda més petita per distribuir el trànsit als carrers Ramon Turró, President Companys o passada.

La mida de la rotonda principal comportarà expropiacions i altres millores en altres accessos de la carretera B682.

A banda de la licitació dels treballs, la Generalitat també licita la direcció d’obres, la coordinació de seguretat i salut, tot plegat per un valor de 75.000€.

Si es compleixen els terminis previstos, les obres començaran la propera tardor, per tal que la nova rotonda estigui enllestida abans de l’estiu del 2025.

Fa anys que es volen eliminar els semàfors d’entrada a Palafolls. Abans de la crisi econòmica de finals dels 2000, es plantejava el soterrament de la carretera, una opció que la crisi va obligar a abandonar pel seu elevat cost. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics