URGENT

Només el 10% de l’aigua potable de Palafolls és de pous propis

Compartiu aquesta història

El regidor d’Urbanisme Obres i Serveis, Jordi Villaret va ser ahir a l’Assumptes Interns de Ràdio Palafolls on va repassar l’actualitat i, especialment, va parlar de sequera i d’aigua.

Villaret va explicar que el 90% de l’aigua potable que es consumeix a Palafolls és aigua tractada, ja sigui a la dessaladora o a la potabilitzadora, i comprada al Consell Comarcal del Maresme. Només el 10% prové de pous de captació. Això, segons Villaret fa encarir el rebut de l’aigua que paguem els palafollencs. 

Ara el consistori ha demanat una subvenció a l’ACA per poder actualitzar i posar en servei algun dels pous que ja hi ha al municipi i que podrien usar-se per aigua de boca o per altres serveis com per a jardineria o neteja viària. 

L’objectiu és reduir el percentatge d’aigua comprada al Consell Comarcal en un 30 o 40%. Això hauria de servir, segons el regidor, per fer baixar el cost de l’aigua que paguem els palafollencs. Villaret, però, també ha explicat que l’Ajuntament ha demanat més ajudes a l’ACA per millorar l’actual sistema de canonades d’aigua potable. Ja està aprovada una ajuda per canviar la canonada d’impulsió que porta l’aigua des de l’entrada de Sant Genís fins als dipòsits de Ciutat Jardí, i s’ha demanat una altra per millorar la distribució de l’aigua des dels dipòsits i fins les cases de la urbanització. En aquesta distribució en baixa es calcula que es perd entorn el 70% de l’aigua pel mal estat de les canonades.

Pel que fa a la sequera, Villaret torna a alertar dels perills de la salinització de l’aqüífer de la Tordera. El regidor recorda que el 65% de l’aigua de Palafolls ve de la potabilitzadora i el 35% restant de la dessalinitzadora. Si la sequera s’agreuja, tota l’aigua desalada anirà cap a l’Àrea Metropolitana, i la potabilitzadora, que tracta l’aigua de l’aqüífer,  serà qui haurà de servir aigua a tota la nostra zona. Si aquest aqüífer es salinitza, la potabilitzadora no podrà servir aigua potable. L’única solució, a priori, és estalviar aigua per endarrerir estadis més avançats de sequera.

Villaret també ha assegurat que es farà una nova campanya d’asfaltat de carrers, especialment a Sant Lluís i a Mas Reixach. Ha confirmat que es manté la previsió d’iniciar els treballs de la nova rotonda d’entrada al municipi passat l’estiu, i ha aparcat el projecte d’hotel d’entitats al centre, sinó arriba alguna subvenció que ho permeti.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics